trešdiena, 2009. gada 28. oktobris

Vēl kāda informācija, vēl kāds ielūgums

Jaunajā Rīgas teātrī
mazajā zālē
pirmdien, 2. novembrī
plkst 19:00

Šogad "Horizonts" uzsāk pilnīgi jaunu lekciju un filmu demonstrāciju sēriju - "Dekāde". Cikls apskatīs dažādu ģeogrāfisko areālu kino attīstību pēdējās desmitgades laikā. Ņemot vērā spligtākos darbus un, jo sevišķi, autorus, kas sevi ir realizējuši jau pēc 2000. gada, lektori analizēs konkrētas filmu mākslinieciskās, sociālās vai politiskās tendences, raksturīgas tieši atsevišķām valstīm vai reģioniem.

Cikla pirmais mēnesis tiek veltīts Krievijai, kas tradicionāli ir bijusi valsts ar stipru ietekme arī vietējā filmu vidē.

1 )Изображая Жертву - Кирилл Серебреников

Agrākais brīnumbērns un teātra režisors Kirils Serebreņikovs nopietni pievērsās kino tikai 90to gadu beigās, bet nu jau atzīts par pēdējās piecgades labāko režisoru. Tāpat kā viņa skandalozā izrāde "Plastalīns", arī Eiropas festivālu mīlētā filma "Tēlojot upuri" (2006.g.) kluva par Krievijas kinointelektuāļu sarunas objektu vairāku gadu garumā. Vienlaikus prastais un smieklīgais stāsts par nesen universitāti pabeigušo sportistu Vaļu, kurš piedalās krimināllietu izmeklēšanā kā eksperimentāls upura aizvietotājs, patiesībā izvēršas par absurda, psihoanalītiskas animācijas un hamletisku alūziju pilnu darbu.


Režisoru Aika Karapetjana un Dāvja Sīmaņa ievadlekcija


Vēl Krievijas programmā:

Четыре - Илья Хржановский
Груз 200 - Алексей Балабанов
Пыль - Сергей Лобан
Блокада - Сергей Лозницa
Бумажный солдат - Алексей Герман мл.

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru