ceturtdiena, 2009. gada 1. oktobris

7. oktobrī

Rīgā, 2009. gada 1. oktobrī
Informācija plašsaziņas līdzekļiem

Lekciju cikls Kultūršoks piedāvā:
Māra Zirnīte Personība – sociālisma alternatīva

Š.g. 7. oktobrī pl. 18:00 Ziemeļu Ministru padomes birojā atsāksies lekciju cikls Kultūršoks. Tajā uzstāsies mutvārdu vēstures pētniece Māra Zirnīte, kura runās par personību kā sociālisma alternatīvu. Citādi domājoša, neatkarīga personība bija pretrunā sociālisma ideoloģiskai dogmai, kam bija nepieciešama masveida pakļāvība. Pētniece lekcijā iepazīstinās ar dažādiem dzīvesstāstiem, kas Nacionālās mutvārdu vēstures krājumā vēstī par neatkarīgām personībām, kam raksturīgs nestandarta domāšanas veids, patstāvīga pieeja dzīvei, neiztrūkstoši konflikti ar valdošo konjunktūru un masveida tendencēm. Vai mūsdienu postpadomju telpā ir vieta personībām?
Lekciju turpinās diskusija, kurā būs iespējams uzdot jautājumus lektorei vai apstrīdēt viņas teikto.

Ieeja uz lekciju ir bez maksas, tomēr klausīties gribētājiem iepriekš jāpiesakās pa epastu zane@unitedintimacy.lv, jo vietu skaits ir ierobežots. Norises vieta: Ziemeļu Ministru padomes birojs Latvijā, Marijas ielā 13/3, Berga bazārā.
Lekciju ciklu Kultūršoks rīko teātris UNITED INTIMACY/ biedrība TARBA sadarbībā ar Ziemeļu Ministru padomes biroju Latvijā un Valsts kultūrkapitāla fonda atbalstu.
Informāciju par nākamajām lekcijām meklējiet mājas lapā: www.unitedintimacy.lv .

Informāciju sagatavoja:
Zane Gruntmane
26323985
zane@unitedintimacy.lv

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru