otrdiena, 2009. gada 27. oktobris

Prezentācija

Kopš senseniem laikiem viena no būtiskākajām kultūras mantojuma sastāvdaļām ir bijis apģērbs. Jau pirmatnējie cilvēki savus tērpus darināja ne tikai prakstiskos nolūkos. Tam vienmēr ir bijusi plašāka nozīme - ar apģērba palīdzību tika izteikta piederība noteiktai ciltij, statuss tajā, kā arī izšķirti dzimumi un vecumi, noteikta ģeogrāfiskā atrašanās vieta, vēlāk arī piederība noteiktam sabiedrības slānim.
Pateicoties apģērbam, tā faktūrām, kā arī tajā ietvertajām zīmēm un simboliem, laika gaitā izveidojušās pat tādas pētniecības nozares kā etnogrāfija un semiotika, kas velta īpašu uzmanību šīm detaļām un, balsoties uz tām, sniedz mums plašāku ieskatu kādas noteiktas tautas kultūras vēsturē.
Runājot par mūsdienām, cilvēkiem ir pavērušās ļoti plašas iespējas savu apģērbu veidot un dažādot savdabīgos veidos. Apģērbam šodien ir neskaitāmas funkcijas. Tas bieži vien pasaka par personu daudz vairāk nekā tūkstots vārdu - gan par piederību konkrētai sociālajai grupai, gan interesēm utt. Nevienam nav sveši tādi jēdzieni kā stils, mode un dreskods.
Savā pētījumā vēlos īpaši pievērst uzmanību Igaunijas ielu ģērbšanās stilam. Šobrīd visās pasaules malās jauniešu vidū ir īpaši aktuāli modes blogi, uz kuriem balstoties, kā arī pievienojot manus personīgos novērojumus, tiks veidota mana prezentācija.

http://www.justglitterlust.blogspot.com/
http://www.vaatamind.ee/


P.S. Nav ne jausmas, kādā veidā lai veidoju glosāriju attiecībā uz savu izvēlēto tēmu.

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru